1

Wątek: Jak schudnąć.?

Witam.; ))))
Mam 16 lat (skończone dwa dni temu. ;D )
Ważę jakieś 68-69 kg i mam 177 cm. ( był okres gdy ważyłam już 72 kg ). Może 68 kg wydaje się komuś mało przy takim wzroście, ale mam bardzo masywne uda,duży tyłek i odstający brzuch. ;(
Jak pozbyć się jakiś 8-10 kg i trochę tego niepotrzebnego tłuszczu.?
Chłopaka namawia mnie do biegania, ale ja nie lubię biegać i oda razu dostaje duszności. Stosowałam kiedyś dietę ale długo nie wytrzymałam. Teraz znów chce spróbować trzymać dietę, ale zobaczymy ile wytrzymam. wink

2

Re: Jak schudnąć.?

To albo chcesz byc szczupla albo nie. Jak potrzymasz diete i puscisz, to kilogramy wroca.
Albo zmienisz styl zycia i odzywiania, albo do konca zycia bedziesz sie zmagac z dietami i efektem jo jo.

"To nie zawsze jest nasza wina, ze jestesmy chorzy.
Odzyskanie zdrowia to nasza odpowiedzialnosc."

3

W tamte wakacje ważyłam już 63 kg, ale wróciłam do starej wagi 68kg. ;(
Dietę będę stosować, ale nie jem regularnie. (trzeba to zmienić)
Będę też chodzić na dodatkowe zajęcia z wf-u.. wink

4

Jeśli tylko owe duszności nie są objawem jakiegoś schorzenia, to lepiej zacznij biegać, tym bardziej, że masz z kim (chyba, że chłopak tylko namawia, a sam też nic). Po kilku, kilkunastu dniach biegania dyskomfort przy oddychaniu minie, a efekty pojawią się znacznie szybciej. Miałam dokładnie tak samo, tylko zamiast biegania wybrałam rower smile

Powodzenia

5

Bardzo ważne jest regularne uprawianie sportu, szczególnie jak się jest młodym gdzie łatwiej jest znaleźć na to czas.

Sposoby na trądzik - profilaktyka, przebieg choroby, leczenie

6

Przy odchudzaniu sumienność i samodyscyplina są niestety najważniejsze, szczególnie jeśli chcemy utrzymać wymarzoną wagę. Tak jak poprzednicy zachęcam do uprawiania sportu.

Ostatnio zmieniony przez tymon15 (2012-01-24 18:15:58)

dieta kopenhaska - polecam serdecznie