Nie jesteś zalogowany. Zaloguj się bądź zarejestruj
Aktywne wątki Wątki bez odpowiedzi
Strony : 1
Musisz się zarejestrować lub zalogować aby dodać odpowiedź
Posty [ 6 ]
Wątek: Tabletki Meridia. Czy szkodzą?
Mam do zrzucenia 6-7kg i zastanawiam się czy nie wypróbować tabletek Meridia 10, czyli te słabsze.
Czy, aby wejść w ich posiadanie niezbędna jest recepta? Czy można to jakoś obejść?
Ostatnio czytałam na internecie, że one również są dostępne, aczkolwiek to zawsze strach kupowanie przysłowiowego kota w worku?
Miał już ktoś z nimi styczność?
Re: Tabletki Meridia. Czy szkodzą?
Aby zażywać te tabletki niezbędna jest konsultacja lekarska, oraz wypisana recepta. Lekarz z pewnością zleci wykonanie badań (krew, mocz), a także może zlecić wykonanie badania EKG.
Meridia to tabletki, które mogą zaszkodzić zwłaszcza, jeżeli w twoim organizmie dzieje się coś niepokojącego - podwyższają ciśnienie, przyspieszają bicie serca (może dojść nawet do migotania przedsionków!), powodują suchość w ustach.
W internecie można praktycznie dostać każde tabletki, aczkolwiek tyle się przecież mówi o zgonach lub chorobach po zażyciu niewłaściwych leków. Ja osobiście odradzam zażywania tych tabletek na własną rękę.
Wszystko co należy konsultować z lekarzem może zaszkodzić. Te akurat szczególnie niezalecane są dla tzw. sercowców.
Zdaje się, że meridię wycofano z rynku, właśnie z powodu skutków ubocznych o których piszecie. Nawet jeśli w dalszym ciągu środek ten byłby w obiegu to i tak nie zdecydowałabym się go stosować, wolę tradycyjne metody odchudzania - dietę oraz ćwiczenia. Stosuję się do tego i mam efekty. Ostatnio zaczęłam natomiast łykać tabletki bio cla, taki ziołowy suplement diety wspomagający trawienie i odchudzanie. Nigdy bym go nie kupiła, ale akurat w aptece juventa w manufakturze mieli jakąś promocję, więc się zdecydowałam.
pomoc oraz literature znajdziesz na http://chomikuj.pl/?page=352312
- Z: wrocław
Strony : 1
Musisz się zarejestrować lub zalogować aby dodać odpowiedź