1

Wątek: Skrzyp polny.....

Czy ktoś wie jak zrobić płukanke wzmacniającą do włosów zniszczonych, łamliwych i wypadających na bazie suszonego skrzypu polnego (tego dostępnego w aptekach, czy sklepach zielarskich)?
Chciałabym zregenerować swoje włosy, aczkolwiek nie znam żadnej skutecznej, domowej receptury. A może istnieją jeszcze jakieś inne "mikstury" typu regenerujące maski etc.?

2

Re: Skrzyp polny.....

No jako facet to nie podam Ci przepisu na miksturę, bo się na tym nie znam smile, ale może spróbuj zażywać jakieś suplementy diet zawierające skrzyp polny. Może Skrzypowita, albo Merz Special, albo zapytaj w aptece o szampon z wyciągiem ze skrzypu polnego.

3

Ja znam jedną recepturę, której używa moja żona żeby wzmocnić włosy smile
Potrzebny jest olejek rycynowy i cytryna. Ten olejek się delikatnie podgrzewa i wciska do niego sok z całej cytryny- miesza się.
Taką odżywkę rozprowadza się na włosach, owija folią, dodatkowo ręcznikiem i trzyma na wlosach 1-2 godziny. Na samym końcu myje się włosy szamponem.
Żona stosuje z zadowoleniem wink

4

informacje oraz literature  znajdziesz na http://chomikuj.pl/?page=352417

5

Witam serdecznie
osobiście polecam pić skrzyp polny. Jest prosty w przygotowaniu i daje wspaniałe efekty.
Wystarczy kupić lub samemu ususzyć i posiekać skrzyp. Suche ziele wrzucić do " zaparzaczki" sitka tak aby nie wypić fusów. Oczywiście nie są szkodliwe, ale nie są za smaczne, chyba że komuś po smakują smile
Następnie wystarczy zalać skrzyp wrzątkiem, zakryć jakimś naczynkiem lub spodkiem i odczekać jakieś 15 min i można pić.
Osobiście również polecam połączenie 2:1 (skrzyp:pokrzywa) Pokrzywa jest mocniejsza, ale od wieków jest znana ze swoich zdrowotnych możliwości. Zawiera Krzem, który jest nam nie zbędny do funkcjonowania i również świetnie działa na nasz organizm. Taki sam sposób zaparzania.

Pozdrawiam serdecznie

Zapraszam na moją stronę www.naszflavon.pl

6

można po prostu robić płukanki. wystarczy kupić ziele skrzypu, zaparzyć i tym płukać włosy. można zaparzać razem nawet pokrzywę i skrzyp, na pewno będzie to działać dobrze na włosy.

Ludzie błagają Boga o zdrowie. Nikt jednak ze śmiertelników nie myśli, że zachowanie zdrowia leży w jego własnych rękach.