1

Wątek: Masaż karku

Jak powinno wykonać się profesjonalny masaż karku? Mój facet spędza przed komputerem długie godziny, a zdjęcie RTG wykazało początkowe zmiany zwyrodnieniowe górnego odcinka kręgosłupa szyjnego sad Jak wykonać prosty, nieskomplikowany, aczkolwiek skuteczny masaż?

2

Re: Masaż karku

A ile Twój mężczyzna ma lat? Podejrzewam, że jest młody. A może zaproponuj mu wizytę u jakiegoś rehabilitanta - niech ponastawia ukochanego big_smile co prawda przez pierwsze 2-3 dni będzie chodził jak Robocop tongue, aczkolwiek te wszystkie zastane kostki, ścięgna i mięśnie zostaną rozruszane.
Niestety w kwestii masażu, to ja Ci nie pomogę gdyż się na tym nie znam sad

3

pomoc oraz literature  znajdziesz na http://chomikuj.pl/?page=352417

4

To samo pisałam w innym poście ! Nie warto samemu ryzykować ze zdrowiem bliskich , masaż nie jest wcale leczniczy , jeśli nie jest wykonany przez profesjonalistę, najlepiej udać się na kurs masażu , lub skorzystać z porad specjalisty. Ja korzystam od długiego czasu z pomocy Pana Dominika z Gdańska prowadzącego Gabinet Rehabilitacji we Wrzeszczu.

5

a czy orientujecie się gdzie w Zagłębiu można się na taki kurs masażu zapisać?

Ludzie błagają Boga o zdrowie. Nikt jednak ze śmiertelników nie myśli, że zachowanie zdrowia leży w jego własnych rękach.