1

Wątek: Nowotwory coraz częściej zabijają młodych.

Nowy ekspresowy online test na raka może pomóc w uniknięciu przedwczesnej śmierci.

Coraz to nowsze rodzaje nowotworów mnożą się jak szarańcza i coraz częściej na ryzyko zachorowania na nowotwór narażeni są ludzie w młodym oraz średnim wieku.
Główną bronią przeciwko rakowi, jak wiadomo, jest profilaktyka. Ale iść do lekarza większość z nas nie chce. Przyczyn temu jest kilka ? lenistwo, strach, obojętność, medyczny analfabetyzm itd. Ażeby mieć choć jakikolwiek mechanizm dotarcia do potencjalne chorej osoby i poinformowania jej o ryzyku powstania choroby bez konieczności odwiedzenia lekarza pierwszego kontaktu ? został właśnie opracowany specjalny internet-test na raka, który jest w stanie zaalarmować nas o zagrożeniu pojawienia się w organizmie nowotworu.

- Ten test  oczywiście  nie jest dokładną diagnozą, ? opowiada prof. Marek Nowicki, członek zespołu badawczego, który opracował nową online-metodykę, ? ale według naszych obserwacji przejście testu może pomóc potencjalnie zagrożonej osobie w podjęciu decyzji o niezwłoczne zwrócenie się do lekarza-onkologa.

Obecnie metodyka polskiego testu została opatentowana i jest gotowa do zastosowania nie tylko w innych krajach unijnych lecz także w USA.

2

Re: Nowotwory coraz częściej zabijają młodych.

A ile kosztuje wyslanie SMSa po wypelnieniu formularza tego testu? 62 zl? A moze wiecej?

Pomijajac juz ten wasz smieszny test, opracowany na wyciaganie pieniedzy od ludzi, to zadne badanie nie jest profilaktyka.
Profilaktyka polega na tym zeby nie zachorowac, a nie na tym zeby dowiedziec sie o chorobie.

KOMORKI RAKOWE ZYWIA SIE GLUKOZA.
No i mamy prosta profilaktyke - ograniczyc cukier i weglowodany oraz zywnosc przetworzona.

"To nie zawsze jest nasza wina, ze jestesmy chorzy.
Odzyskanie zdrowia to nasza odpowiedzialnosc."

3

Hej. Piszę bo mam problem i chciałabym abyście mi pomogli. Znalazłam u siebie na głowie pod włosami dziwna narośl, jest brązowa i mam wrażenie że jakaś taka brzydka. Bardzo się boję, ponieważ w mojej rodzinie były już przypadku raka, a ja mam dopiero 22 lata. Palę ok. 15 papierosów dziennie, nie wiem czy to ma jakiś związek z moja naroślą. Szukając informacji i podobnych przypadków natrafiłam na ten test (http://sites.google.com/site/457news/) i tam wyszło, że to nie rak. Czy ktoś może już robił ten test, czy jest wiarygodny. Nie ukrywam, że bardzo się boję iść do lekarza, bo zaraz będą mi kazali to wycinać czy coś, a podobno takich rzeczy nie powinno się ruszać, bo będzie jeszcze gorzej. Z góry dziękuję za odpowiedzi.

4

Rzuc palenie i oczysc organizm z toksyn, przejdz na zdrowa diete.

"To nie zawsze jest nasza wina, ze jestesmy chorzy.
Odzyskanie zdrowia to nasza odpowiedzialnosc."

5

Ostatnio mam problemy ze strony układu pokarmowego. Ponieważ utrzymują sie one już od dłuższego czasu, koleżanka poleciła mi test umieszczony na stronie http://sites.google.com/site/457news . Miesiąc temu go rozwiązałam i okazało się, że powinnam skontaktować się z moim lekarzem rodzinnym. Wczoraj miałam wizytę u internisty , który stwierdził ,że postąpiłam rozsądnie przychodząc do niego.  Lekarz powiedział, że objawy ,które mu opisałam są niepokojące i należy szybko zrobić serię badań ,aby zobaczyć co się dzieje w moim organizmie. Jestem trochę zaniepokojona co mnie czeka, ale z drugiej strony cieszę się, że dzięki temu testowi podjęłam  szybką diagnostykę.

6

ja też  dzieki testowie na tej stronie zaczełam sie niepokoic i udałam sie do lekarza-jak sie okazuje,słusznie